Eklenme Tarih : 2016-07-28

Özel Hatem Hastanesi, her türlü tetkik ve tedavinin yapıldığı, çağdaş tıp teknolojisiyle donanmış yapısı, modern ve uzman kadrosuyla, hasta memnuniyeti odaklı çalışmalarıyla Gaziantep’in önde gelen hastanelerinden biridir.

İlk olarak SET KBB Tıp Merkezi adıyla 1996 yılında Kulak Burun Boğaz Uzmanları Dr. Temur Bülbül ve Dr. Halil Boyunsuz tarafından kurulmuştur. 2003 yılında Hekimlerimiz bölge halkının yoğun talebi karşısında, Gaziantep’te KBB Dal Hastanesi kurmak istemişlerdir. Bu amaç doğrultusunda yeni bina için inşaat çalışmalarına başlanmıştır. Sonraki yıllarda mevzuatların uygun olmaması nedeniyle, hastane, genel hastaneye dönüştürülmüştür. Haziran 2006 yılında yapımı tamamlanan kurum; Özel Hatem Hastanesi adıyla ve  21 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlamıştır. İlerleyen zamanlarda başarı ivmesini hızla yükselten hastane; bünyesine 6 Erişkin Yoğun Bakım (2.Basamak) ve 15 Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitelerini (3.Basamak) Cildiye (Dermatoloji), Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji), Kardiyoloji, Endoskopi ve  Göğüs Hastalıkları bölümlerini ekleyerek toplamda 59 Yatak kapasitesine ulaşmıştır. Ayrıca  Gaziantep’te 25 yıldır hizmet veren Ürotaş Böbrek Taşı Kırma Merkezi’ ni satın alarak bünyesine dahil etmiştir.

Özel Hatem Hastanesi’nde 2007 yılından itibaren ISO 9001:2000,2008 yılından itibaren TS EN ISO 9001: 2000 versiyonu uygulanmaya başlanmıştır.

Özel Hatem Hastanesi başarılı geçmişi ve hasta memnuniyeti odaklı çalışmaları nedeniyle bölge halkının yoğun talebi neticesinde mevcut binasını genişletme kararı almış, 2012 yılında 9000 m2 kapalı alanı olan  ek bina inşaatına başlamıştır. Şubat 2015’te tamamlanması planlanan bina ile birlikte, kapalı alanı 3500 m2’den 12500 m2’ye , 59 olan yatak kapasitesi  yaklaşık 150’ ye ulaşacaktır. 33’ü doktor olmak üzere toplam 273  personeli ile hizmet veren hastanemiz, her geçen gün kapasitesini ve bölümlerini artırarak büyümeye devam etmektedir.

Özel Hatem Hastanesi üstün teknolojiyle donanmış yapısıyla, marka güvenirliğiyle, hasta memnuniyeti odaklı çalışmalarıyla, seçkin doktor, hemşire ve sağlık hizmeti çalışanlarıyla hastalara şifa dağıtmaya devam etmektedir.

Özel Hatem Hastanesi Yönetimi hizmet sektöründe bölgesel lider olma vizyonuyla;

2013 yılında Hatem Grup Şirketlerini kurmuştur. Grup; Eğitim, Sağlık, Medikal, İşyeri Hekimliği ve İş sağlığı  Güvenliği sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Özel Hatem Sağlık Okulları; 2013 yılında Gaziantep' ten Bursa'ya, Adıyaman'dan Bandırma'ya Türkiye'nin 9 ilinde açılmış, 2014 yılında sağlık okullarına Özel Anadolu Liselerini ekleyerek şube sayısını  16’ya yükseltmiştir.

Hatem Gazikent OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi); 2013 yılında Organize Sanayi bölgesinde fabrikalardaki sağlık problemlerini gidermek ve gerektiğinde anında müdahale edebilmek için  kuruldu. Şu anda 200 civarında işletmeye hizmet vermektedir.

Hatem Teknik Hizmetleri;   Biomedikal alandaki teknik hizmetler ayrı bir uzmanlık gerektirmesi nedeniyle, alanında uzman  elemanlarla birlikte 2013 yılında faaliyete geçti.

KBB Medikal;  Grup olarak medikal malzemelerin en iyisini, en uygun fiyata temin etmek, sektördeki bu ihtiyacı karşılamak ve sektörün de bundan faydalanmasını sağlamak amacıyla 2013 Yılında kurulmuştur. Şu anda 9 Bölge Müdürü ve 62 Bayi ağı ile tüm Türkiye’ de faaliyet göstermektedir.

Evde Sağlık Hizmetleri (Mobil Sağlık); Evinde sağlık hizmeti almak isteyen veya hastaneye çeşitli sağlık sorunları sebebiyle gidemeyen hastalarımıza ulaşabilmek için 2014 yılında resmi ruhsatı alınarak kurulmuş ve Gaziantep’te bir ilke imza atılmıştır.

Hatem Şirketler Grubu ve bünyesindeki Özel Hatem Hastanesi; destek verdiği tüm alanlarda sorumluluklarının bilincinde , topluma öncü ve örnek olmaya çalışan bir vizyonla hareket etmekte yatırımlarıyla ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamaktadır.