LAZER İLE DÖVME SİLME

• LAZER İLE DÖVME SİLME
Eklenme Tarih : 2016-10-06

Özel Hatem Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Nesrin GÜMÜŞ Hatem estetik merkezinde uygulanan son teknolojik cihazların kullanıldığı dövme silme işlemi hakkında bilgiler verdi.

Deriye zarar vermeden dövme silme işleminin yapıldığını kaydeden Özel Hatem Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Nesrin GÜMÜŞ ‘Dövme, insan derisi üzerine yapılan işaret ve desenlerin genel adıdır. İstenerek yapılan bu dövmeler zamanla, ilgi alanlarının değişmesi, inanç, ayrılık , yeni iş hayatı, utanç, daha iyi rol model olabilme gibi nedenlerden dolayı bazı kişiler için istenmeyen bir durum haline gelmektedir. Bu gibi durumlarda lazer sistemleri dövme silme için kullanılan son teknolojidir. Farklı renklerdeki dövme çok kısa atım süreli lazer sistemleri ile müdahale edildiğinde, melanozomlar ve dövme partikülleri  vücudun doğal drenaj sistemi tarafından emilen ufak parçalara bölünürler. Vücudun bağışıklık sistemi küçük parçacıklara ayrışmış dövme boyasını daha kolay emer ve yok eder’ dedi.

Dövme silme işleminde  birçok faktörün etkili olduğunu kaydeden Özel Hatem Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Nesrin GÜMÜŞ ‘Koyu renk dövmeler en hızlı şekilde cevap verirken bunu mavi, yeşil, kırmızı, turuncu ve pembe gibi sıcak renkler takip etmektedir. Koyu renk dövmeler için 4-6 seans yeterli olurken, açık renk dövmeler için bu sayı 12’yi bulabilmektedir. Kişinin kendi ten rengine yakın olan renkleri ve açık tonları silmek daha zordur. Dövmenin silinmesini etkileyen bir faktörde dövmenin derinliğidir. Dövme boyası ne kadar derindeyse, silme işlemi o kadar zor olmaktadır. Çünkü dövme lazerle silindiğinden,lazer ışığının etkisi derinin ne kadar altına inerse o kadar azalır. Lazerle dövme sildirmede büyük rol oynayan diğer etmense dövmenin yapıldığı bölgedir’ diye kaydetti.

Dövme silmenin belirli seanslar aralığında yapıldığını vurgulayan Özel Hatem Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Nesrin GÜMÜŞ ‘Seans araları genellikle 6-8 hafta kadardır. Lazerle dövme silme tedavisinde deri yüzeyinde oluşan kabuklanma 3-4 gün içerisinde düzelir. Deri yüzeyinin normalleşmesine rağmen deri altında tetiklenmiş olan işlem devam eder. Dövme silmede lazer tedavisine alınan yanıt;  kullanılan boyaya, tekniğe ve vücudun vereceği yanıta bağlı olarak kişiden kişiye değişim göstermektedir. Fakat hemen birçok dövme tekrarlanan seanslarla silinebilmektedir.

Lazer ile dövme sildirme uygulaması sonrasında hastanın gerekli talimatları uygulaması gerektiğine dikkat çeken Özel Hatem Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Nesrin GÜMÜŞ ‘ İşlem sonrası hasta  günlük aktivitelerine hemen döner. Uygulama yapıldıktan sonra, işlem gören bölgenin güneşten korunması gerekir. Seanstan sonraki 1 hafta tavsiye edilecek pomadı kullanmak yeterlidir. Tedavi gerçekleştiği gün, uygulama yapılan bölgeyi temiz tutmak ve bu bölgeye su değdirmemek gerekir. Ertesi gün duş alınmasında sakınca yoktur. 2 hafta boyunca tedavi bölgesi güneşten korunmalı, solaryuma girilmemelidir. 4 hafta süresince ise peeling gibi işlemler  yaptırılmamalıdır. Lazerle dövme silme uygulaması; genel anestezi gerektirmeyen bir işlemdir. Sadece, işlem bölgesine lokal anestezik kremler ya da lokal anestezi iğneleri bölgeye uygulanması sonrasında uygulanabilir’ diye konuştu.